SportOffice @ Work

Många av arbetsuppgifterna inom dagens kontor medför en stor grad av stillasittande. Ofta framför datorn, i möten eller i telefonsamtal. Situationer där det trots önskan och ambition om att röra på sig, är svårt att just göra detta.

Samtidigt är just längre tids stillasittande negativt för såväl vårt välmående som hur vår hjärna fungerar. Så trots att mailen ska skrivas, samtalen ska ringas, revisionsberättelsen ska granskas, eller vad det nu må vara, så måste vi på något sätt röra på kroppen.

Visst kan vi ta pauser och promenera runt i kontoret, men det går också att få in rörelse vid arbetsplatsen, under arbetet. Detta med hjälp av aktiv kontorsutrustning.

 

SportOffice är specialist inom just detta område och har med praktisk erfarenhet valt ut produkter som vi tycker fungerar bäst. Och det som fungerar bäst är en skrivbordscykel, deskbike. Den integrerar utmärkt i vilken miljö som helst, då den är i det närmaste ljudlöst, samt påverkar inte arbetsförmågan med tangentbord och mus.

Gåband är en annan lösning. Det ska direkt sägas att det har ett smalare användningsområde, eller snarare att färre personer trivs med gåband. För även om man vänjer sig och utvecklar teknik för att hantera tangentbord och mus samtidigt som man går, så är vår erfarenhet att det trots allt påverkan den motoriska finförmågan. Därför lämpar det sig bäst under arbetsmoment som telefonkonferenser eller deltagande i webinars. Inte sällan i ett separat rum, då gåband, trots ansträngningar att minimera ljud, faktiskt låter lite. I synnerhet om man jämför med deskbikes, som är i det närmaste ljud lösa. Men väl i det sammanhanget så fungerar gåbanden väldigt bra.