Användning av Deskbike

Kom igång

 1. Ställ upp sadeln till rätt höjd genom att vrid och dra i justeringsknappen under sadeln
 2. Placera din deskbike framför skrivbordet.
 3. Ställ dig med vart ben på var sida om din deskbike.
 4. Sätt dig på sadeln, för detta kan du behöva kliva upp med en fot på en pedal.
 5. Skjut dig under skrivbordet.
 6. Börja trampa och följ upp din “framfart” i Deskbike App.
ståbord

Växla cyklande med stående

Man behöver inte känna press att behöva trampa jämt. Ca 30-50% av tiden räcker för att nå upp till de hälsomässiga fördelarna med skrivbordscyklingen. För att nå de kognitiva fördelarna, såsom ökad koncentrationsförmåga, bättre kreativitet och minneskapacitet, krävs dock mer trampande.

Med givet att trampandet blivit ansträngande så är ett tips att växla med stående arbetsposition. Sätt då fötterna mot det främre fotstödet och lår/ändalykten mot sadeln.

Följ upp ditt trampande

Det finns två möjligheter att följa upp aktiviteten på din deskbike. Antingen via en app i en smartphone, eller via en separat display. Klicka här för tips och tricks över hur de båda hanteras.

Hur mycket du ska använda din Deskbike beror mycket på din tidigare erfarenhet. Är du nybörjare inom cykling rekommenderar vi att du inte trampar mer än en timme om dagen och vänjer dig med rörelsen.

Efter bara några veckor kan du gradvis öka tiden på Deskbike. För en medelerfaren användare skulle en allmän rekommendation vara cirka 2-3 timmar om dagen.

SportOffice känner dock flera användare som cyklar hela dagen och når cirka 80 km per dag. Vårt egna rekord är 90 km på en dag. En cykelvasa med andra ord.

Diverse tips

 • Till skillnad från en vanlig cykel så går det att trampa åt båda hållen. Utnyttja det för att skapa variation i rörelsen.
 • Vikten på cykeln bör inte överstiga 120 kg.
 • Säkerhetsställ att säkerhetssprinten är intryckt.

 

 • Hjulen under cykeln kan göra märken i ett parkettgolv (likt en vanlig stol på hjul). Använd någon form av matta om du vill undvika detta.
 • Ett vanligt fel är att vredet/skruven för att justera sadelhöjd inte vrids åt ordentligt. Sadelstolpen sitter därför inte fast och sadeln känns som att den “guppar”. Lös detta problem genom att vrida åt vredet ordentligt. Säkerhetsställ dock först att piggen i vredet gått in i ett hål i sadelstolpen.

Vid köp av en Deskbike finns en liten manual med i kartongen. Nedan finns en bild på denna att ladda ner Deskbike instructioncard-english