Vår bakgrund

SportOffice grundades av mig, Magnus Högfeldt, 2017. Då arbetade som VD för ett konsultföretag inom IT. En bransch som jag varit verksam inom i tjugo år, allt sedan min högskoleexamen.

På fritiden tränade jag mycket konditionsidrott, bland annat triathlon. Kul och faktiskt energigivande, men också tidskrävande.

För att få ihop agendan upptäckte jag att det gick skapligt att köra långpass cykling samtidigt som jag jobbade. Utmaningen låg snarare i “den mindre bekväma arbetsställningen” på cykeltrainern med laptop framför, än i koncentrationsförmågan. Istället upptäckte jag, till min förvåning, att jag hade lättare att fokusera på arbetet samtidigt som jag cyklade. Åtminstone så länge tempot var beskedligt.

Där och då, i min källare, föddes tanken på att ta cykeln till kontorsmiljön. Att tillfredsställa mitt behov av förena en aktiv livsstil med ett stillasittande kontorsliv.

Det var grunden till SportOffice – att få in rörelse i vardagen. En tanke som förvisso inte längre handlar så mycket om träning, utan mer om att tillgodose var människas behov av daglig rörelse. Det som har kommit att bli SportOffice devis – Everyday In Motion!

Mina två sidor, kontorskillen och triathleten, som förenat fick mig att starta SportOffice