Deskbike app

Installation

Appen för Deskbike finns för Apple-telefoner (iOS) och Androidtelefoner. I dagens läge finns den alltså inte för Windows mobile. Appen finns att ladda ner från App Store (Apple) eller från Google Play (Android)

Användning

  1. Försäkra dig om att Bluetooth är påslaget på din telefon
  2. Starta appen
  3. Börja cykla, först då genereras en signal som telefonen kan uppfatta
  4. En symbol med numret för din deskbike syns i displayen. Om flera skrivbordscyklar används nära dig kan det finnas flera cyklar som anges på skärmen. Kontrollera numret som finns på Bluetooth-sändaren på cykeln för att ansluta till cykeln du sitter på (se bild nedan). I appen, tryck på den cykeln / symbolen med det numret. Då pararar du ihop appen med den cykel du sitter på.

Instruktionsfilm för Deskbike app

Tips och tricks/Felsökning

Om det inte finns en deskcykel när du startar appen och börjar cykla beror det antagligen på något av dessa problem.

  1. Batteriet i Bluetooth-sändaren behöver bytas. Det är ett vanligt CR2032 plattcellsbatteri som återfinns inuti BT-sändaren.
  2. Cykeln är ihopparad med en annan telefon i närheten. Fråga personer i din närhet om de har kopplat upp sig mot cykeln. Om så är fallet, be dem att bryta kopplingen (se respektive telefons bruksanvisning för hur detta genomförs), alternativt slå av Bluetooth-funktionaliteten på telefonen.

Separat display

Instruktioner finns med i paketet som skärmen levereras med. Följande bild visar detta.

Deskbike bordsdisplay