Det aktiva hemmakontoret

Utforma en arbetsplats i hemmet som gör det möjligt att vara aktiv och med bra ergonomi.

Här finns färdiga paket med 20% rabatt

small whitered
medium whitered
paket large
paket walk
Boll transparent 2
balansbräda

Hemmakontoret paket small

En deskcycle och ett skärmbord. Cykeln, som kan placeras under ett vanligt bord, ger rörelse. Skärmbordet skapar utrymme på trånga skrivbordsutrymmen.

Deskcycle skrivbordscykel för placering under bord

Hemmakontoret paket medium

Detta paket innehåller skrivbordscykeln Deskbike och det höj- och sänkbart skrivbordet StandUp Desk från Matting. Cykeln ger dig möjlighet att röra på dig under hela dagen, medan bordet är idealiskt för lite mindre kontorsytor, som tex hemma.

Hemmakontoret paket large

Paketet ger verkligen möjligheten till en aktiv arbetsplats. Basen är det höj- och sänkbart skrivbordet StandUp Desk från Matting. Till det kommer flera möjligheter till rörelse, nämligen skrivbordscykel, balansboll och balansbräda.

balansbräda

Hemmakontoret paket walk

Detta paket innehåller ett gåband, Walkdesk Solo WTB100, och ett höj- och sänkbart bord, StandUp Desk från Matting. Denna lösning ger verkligen möjlighet till rörelse arbetsdagen igenom.

Sitt. Inte. Still... hemma heller!

Oaktat Corona-pandemin så arbetar fler och fler ifrån sitt hemmakontor. Ett i många avseenden effektivt arbetssätt, då man inte behöver förflytta sig från hem till kontor. Samtidigt är hemmet oftast mindre till yta än ett kontor.

Summerat medför det att behovet av att röra på sig minskar drastiskt under arbetsdagen. Vill man skulle det nog gå att avverka en arbetsdag från hemmet utan att komma upp i tusen steg. Ett inte helt önskvärt läge. Varför?

Effektivitet

Enkelt uttryckt skulle man kunna säga att en kropp i rörelse ger än påslagen hjärna. Och motsatsen, dvs en kropp i vila ger en hjärna i vila.
Vi tänker bättre, koncentrerar oss bättre, minns bättre och blir mer kreativa när vår kropp är i måttlig rörelse (vid högintensiv aktivitet är situationen en annan).

Hälsa

När vår kropp är i rörelse utsöndras proteiner som skyddar oss från hjärt- och kärlsjukdomar. Vidare minskar även risken att drabbas av diabetes typ-2, samt att njurens funktion påverkas positivt av rörelse. Kort sagt kan rörelsens motsats – nämligen stillasittande – sägas vara en riktigt hälsofarlig.

Ergonomi

Visst kan det vara mysigt att jobba från hemmet. Vid köksbordet, soffan eller rent av uppkrupen i sängen med laptoppen. Men hur är egentligen ergonomin i dessa miljöer? Hur mår vår kropp av dessa positioner under en längre tid?
Ganska snart märker vi hemmakontorets bristande ergonomi-perspektiv. Integrera rörelse i vardagen och undvik de värsta problemen.

Svartvit skrivbordscykel deskbike storlek medium
Deskcycle skrivbordscykel för placering under bord
Röd skrivbordscykel deskbike storlek medium

Kontakta oss gärna för frågor

Det aktiva hemmakontoret

Vi som ligger bakom paketen för ett aktivt hemmakontor är Matting och SportOffice. Matting har fler produktområden, där ett behandlar välmående på kontoret (Office Wellness). Därifrån har valda produkter hämtats.

SportOffice verkar för rörelse i en annars stillasittande miljöer. Primärt med skrivbordscyklar, men även gåband.

Tillsammans utgör produkter från Matting och SportOffice de bästa kombinationerna för en aktiv kontorsmiljö.