Årets deskbiker 2020

Med motiveringen ”För att ha utformat ett aktivt och ergonomiskt hemmakontor, som möjliggör rörelse, funktion och koncentration – en nyckel för en hälsosam och effektiv tillvaro under pandemin”, vinner Johanna Karwonen utmärkelsen Årets Deskbiker 2020.

Varje år delar SportOffice ut utmärkelsen ”Årets Deskbiker”, vilken går till någon, person eller organisation, som på något sätt utmärkt sig i sitt användande av skrivbordscyklar och aktiva kontorsmiljöer. I juryn finns tidigare års vinnare, samt representanter från Worktrainer (företaget bakom Deskbike – originalet av skrivbordscyklar) samt SportOffice.  

Året 2020 var mycket speciellt. Inte minst gällande kontorsmiljöer, då arbete från hemmet blev vanligt. Men den miljön lämpar sig dåligt för kontorsarbete i någon större omfattning. Och dessutom påverkas rörelsemönstret så pass att om inget medvetet görs så går man inte mer än 2-3.000 steg på en dag (mot den rekommenderade nivån om 10.000 steg). Ohälsosamt och oergonomiskt i alla avseenden.

Årets pristagare, Johanna Karwonen såg problemet, såg behovet och såg lösningen. Ett kontor med både en skrivbordscykel och ett gåband. Det senare mycket på grunda av att Johanna är en aktiv löpare.

Övriga nominerade var S:t Eriks Ögonsjukhus, som gjort en studie över reaktionsförmåga och skrivbordscyklande, samt Infinigate.

Johanna har följande utrustning i sitt hemmakontor:
Deskbike
Gåband

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *